top of page

Fase 1

forstå jeres rolle som konsulenter

I har fået stillet en opgave af Føtex i Roskilde, som I skal være konsulenter for. Inden I går i gang med at løse selve opgaven, skal I igennem et lynkursus i, hvad det vil sige at være konsulenter, og I skal arbejde med at forstå jeres kunde, altså Føtex. Det gør I ved at læse teksterne på opslagstavlen og svare på spørgsmålene nedenfor. I finder svarene på Føtex' hjemmeside og ved at researche på nettet. 
                   

  • Hvilken type virksomhed er Føtex?

  • Hvad arbejder virksomheden med?

  • Hvilken branche er virksomheden en del af?

  • Hvad vil det sige at være butikselev? 

  • Hvorfor er det vigtigt for Føtex at have dygtige elever ansat? 

OPSLAGSTAVLEN

Hvad vil det sige at være konsulent? 

 

Når en virksomhed eller organisation bruger konsulenter, betyder det, at de bruger folk udefra – altså folk, der ikke arbejder hos dem – til at løse en konkret opgave for dem. Det gør de enten, fordi de ikke kan løse opgaven selv og har brug for ekspertviden, eller fordi de ønsker, at nogen udefra skal se på opgaven med friske øjne og måske komme på nogle bedre løsninger, end de selv ville kunne. Det kan også være, at organisationen har så travlt i en periode, at de er nødt til at hyre folk udefra til at løse nogle af deres opgaver.

Når man er konsulent, har man ikke frie hænder til at løse opgaven, som man selv synes, det skal være. Kunden har stillet en konkret opgave, der skal opfylde en række krav, og så er det op til konsulenten at komme med et løsningsforslag, der lever op til de krav.

Kunden vil være en tæt samarbejdspartner. Man holder måske nogle møder undervejs, hvor man taler om, hvor langt man er kommet, diskuterer forskellige ideer og bliver enige om, i hvilken retning konsulenten skal arbejde videre.

Som konsulent er det nødvendigt at sætte sig ind i, hvad det er for en slags virksomhed, man arbejder for, og hvad der allerede findes af løsninger. Ellers kan man risikere at komme til at foreslå nogle løsninger, som slet ikke passer til virksomheden eller er alt for dyre eller svære for at benytte.

Skærmbillede 2019-09-11 kl. 09.39.40.png

Bageruddannelsen er en af Føtex' elevuddannelser. 

bottom of page