
KONSULENTOPGAVEN
Fase 6
Lav en samlet REKRUTTERINGSSTRATEGI
I har nu valgt kommunikationskanaler og fundet på ideer til kommunikationsprodukter. I denne fase skal I samle det i en rekrutteringsstrategi. Skriv jeres rekrutteringsstrategi ned i et dokument, som I strukturerer efter Lasswells kommunikationsmodel (se opslagstavlen). Dokumentet skal desuden have en forside, kolofon og indholdsfortegnelse, så strategien fremstår indbydende og gennemarbejdet. I skal svare på spørgsmålene herunder:



-
Hvem er afsender?
-
Hvad er budskabet?
-
Hvilke kommunikationsprodukter bruger I?
-
Hvem er målgruppen for strategien?
-
Hvad er formålet med strategien, og hvilken effekt forventes?
-
Hvilke appelformer bruger I, når I kommunikerer til modtageren?
OPSLAGSTAVLEN
lasswells kommunikationsmodel
Brug Lasswells model i nedfældningen af jeres strategi:
1) Afsender (hvem): Hvem kommunikerer? Det er Føtex, der rekrutterer, men skriv også jeres kontaktoplysninger, hvis Føtex ønsker at få uddybet jeres ideer.
2) Budskab (hvad): Beskriv de vigtigste budskaber. Hvad har I valgt at lægge særlig meget vægt på i kommunikationen, f.eks. hvilke fremtidsmuligheder man har, eller at man har en afvekslende hverdag. Forklar også, hvorfor har I valgt at fokusere på netop dette.
3) Medie (hvor): Hvilke kommunikationsprodukter bruger I? Hvorfor har I valgt netop disse? Og hvad kræver de valgte løsninger af Føtex’ personale?
4) Modtager (hvem): Hvem er målgruppen for strategien? Indsæt jeres persona og beskriv, hvordan I har tilpasset jeres kommunikationsprodukt og sprog til modtageren (dialekt, ordvalg, appelformer).
5) Respons (effekt): Hvad er formålet med rekrutteringsstrategien? Hvilken effekt forventes?

appelformer
Hvis man gerne vil overbevise sin modtager om noget, kan man – ifølge Aristoteles – appellere til sin modtager gennem fornuft (logos), troværdighed (etos) og følelser (patos). Føtex-sloganet 'Føtex er sej. Vi gør mere for dig' appellerer både til etos og patos, men hvilke appelformer trækker disse på: ”Få en elevplads i Føtex og bliv X mere lykkelig” og ”Gør som Fatima – få en elevplads i Føtex”?
1) Logos
Når man bruger en logos-appel, efterstræber man at være objektiv og saglig. Man bruger gerne tal og statistik og kommunikerer i et formelt, neutralt sprog.
2) Etos
Med en etos-appel søger man at overbevise sin modtager om afsenders troværdighed. Man taler både om forventnings- og situations-etos. Hvis afsender har et godt eller dårligt omdømme eller image hos modtageren, så har dette indflydelse på modtagerens forventning til det budskab, som afsenderen kommer med (forventnings-etos). Men afsender udviser og opbygger også troværdighed i selve situationen (situations-etos).
3) Patos
Forsøger man at overbevise modtageren gennem en patos-appel, vil man som afsender gerne vække modtagers følelser og stemninger. Man leger med sproget og bruger værdiladede ord.
Overvej i forbindelse med jeres budskaber og kommunikationsprodukter, hvilke appelformer I bruger, når I kommunikerer til modtageren.