Fase 8

fremstil en prototype af jeres produkt  

  

I denne fase skal I arbejde med stenuld og lave en prototype af jeres produkt. På Rockwools Innovation Factory har I adgang til stenuld, save, boremaskiner, høvle mm. – og medarbejdere, som hjælper med at betjene maskinerne og bygge det, I gerne vil. Måske kan I nå at fremstille en færdig prototype på jeres produkt, måske kun en prøve på dele af det. Hvis ikke I har mulighed for at besøge Rockwools Innovation Factory, kan I spørge virksomheden, om de kan sende en prøvepakke med materialer. Ellers kan man købe stenuld i de fleste byggemarkeder.

  • Lav en prøve på jeres produktidé og præsenter den for Rockwool. Hvis ikke I besøger Rockwool, må I aftale med virksomheden, hvordan I præsenterer jeres idé (f.eks. via facetime). 

  • Hvis det er muligt, tilretter I jeres produkt efter den feedback, I har fået. 

bøger.jpg

OPSLAGSTAVLEN

IMG_1503.JPG
IMG_1498.JPG

Medarbejderne hos Rockwool hjælper jer med at betjene de maskiner, som I skal bruge til at fremstille en prototype.

Hvordan arbejder man med stenuld? 

For at lave en prototype af jeres produkt i stenuld skal I bruge en helt almindelig fukssvans (sav) eller en særlig rockwool-kniv til at skære i materialet. Desuden skal I bruge nogle materialer til at bygge sammen med stenulden for at fremstille jeres prototype. Det vil typisk være træplader eller forskalningsbrædder, men I kan også bruge stof og net til at sætte uden på stenulden. 

Hvad er en prototype?

En prototype er en testversion af en opfindelse. 
Det er altså en fungerende version af noget, man måske gerne, på et senere tidspunkt, vil sætte i produktion. Ideen med en prototype er at teste design og funktionalitet. 

En prototype i innovation kan også være en skitse, en tegning, en model og/eller MVP (minimum viable product). En – til en vis grad – fungerende version af det færdige produkt.