top of page

Fase 5

Find på ideer til udstilling og aktiviteter 

 

 

I denne fase skal I først igennem et crash course i kreativ tænkning. Bagefter skal I selv i gang med at være kreative. I skal nemlig finde på ideer til, hvordan I kan lave en udstilling om drikkevand på en spændende måde i udstillingsbrønden. I skal også finde på aktiviteter, som man kan lave under et besøg i vandcenteret. Se videoen med forsker Nana Inie på opslagstavlen. Den handler om, hvordan man bliver mere kreativ blot ved at lære om, hvordan hjernen fungerer, når den er kreativ. Bagefter gennemgår I idéudviklingsøvelserne på opslagstavlen.  

 • Skriv alle jeres ideer ned uden at tage hensyn til, om de er gode eller dårlige. Det skal I nemlig finde ud af i næste fase.

OPSLAGSTAVLEN

Forsker Nanna Inie forklarer, hvordan hjernen fungerer, når den er kreativ, og hvilke fire faser hjernen typisk går igennem, når man arbejder med kreativitet. 

Forsker Nanna Inie kommer med en række konkrete tips til, hvordan du kan arbejde med kreativitetens fire faser.

idéudvikling

 • I skal starte med at sidde hver for sig de næste 10 min. I må ikke snakke sammen under dette forløb.
   

 • I skal nu finde på alle mulige ideer til, hvordan I kan skabe en spændende udstilling om vand. Og I skal finde på ideer til aktiviteter, man kan lave under et besøg på vandcenteret.
   

 • Hver gang I får en idé, så skriver I den ned på en post-it.
   

 • Når I har skrevet ideen ned, så lægger I den foran jer på bordet og skriver den næste idé ned, for så at lægge den på bordet osv. 
   

 • Når de 10 min. er gået, samler I alle jeres ideer og sætter dem op på en planche.
   

 • I skal herefter hver især præsentere jeres egne ideer for gruppen.

idéudviklingsøvelse:
tennisbolden

Tag et stykke A3-papir og lav en cirkel i midten, hvor I skriver "tennisbold". Brug 10 min. på at skrive alle de ting ned, som I kommer i tanke om, når I tænker på ordet tennisbold. 

 

Streg herefter ordet tennisbold ud og skriv "vand" i stedet for. Kig nu på alle de ord, I har skrevet og sammenhold dem med ordet vand og se, hvilke ideer I så kommer på.  

tennisbold-ren.jpg

vand

Find flere idéudviklingsøvelser på idetræning.dk

Skærmbillede 2020-12-07 kl. 09.49.56.png

Lyt til podcasten 'How to Boost Your Creativity' fra Research Digest. 

bottom of page